Anca Monitor Tabăra Alegria

ANCA S.

senior monitor

Să predai ar putea fi cea mai înaltă formă de artă, din moment ce mediul folosit pentru a preda sunt mintea și spiritul uman.

Sunt Anca, profesor de educatie fizică şi sport la Colegiul Tehnic Petru Mușat din Suceava. În paralel sunt instructor aerobic - fitness, cu o experiență de peste 11 ani în domeniu, lucrând cu clientii atât fizic în sală, cât sî mediul online.

Pasiunea pentru sport am dobândit-o pe parcursul liceului, în urma repartitiei computerizate ajungând la Liceul cu Program Sportiv Suceava, un elev care pana in clasa a IX a a fost scutit medical la orele de educatie fizică, din varii motive. În liceu am avut șansa de a descoperi profesori dedicati şi pasionaţi care mi-au sădit în conştiinţă pasiunea pentru mişcare. Mi-am descoperit pasiunea pentru dans, făcând parte din trupele de dans ale şcolii, ca mai apoi să urmez cursurile de dans de societate şi dans popular ale Şcolii de Artă Ion Irimescu din Suceava.

În anul 2011 m-am înscris la Facultatea de Kinetoterapie și motricitate specială de la Universitate Ștefan cel Mare din Suceava, din dorința de a urma o carieră în kinetoterapie şi recuperare medicală. În toată aceasta perioada am dobandit cunostinte privind recuperarea medicală, prim ajutor, tratarea si profilaxia deficienţelor fizice, balneo și fizioterapie.

În primul an de facultate am descoperit şi universul fitnessului. Păşind pentru prima dată într-o sală dedicată acestei activităţi, a crescut în mine dorinta de a învăța mai mult despre tot ce reprezintă motricitatea umană. Această dorinţă, m-a motivat să încep cu pasi timizi la început, să mă formez ca specialist în programe de aerobic, participând la diferite conventii şi workshopuri de specialitate. De-a lungul celor 11 ani, am lucrat în diferite centre de fitness din Suceava, iar din perioada pandemiei am început să lucrez şi în mediul online.

Pe parcursul facultății am activat în calitate de preparator fizic la grupele de juniori ale clubului de fotbal Asociatia Sportivă Luceafărul Bucovina. acest nou rol mi-a deschis calea spre munca cu copiii, ceea ce m-a făcut să mă gândesc spre reorientare profesională.

În anul 2014, am absolvit studiile de licență, urmând să lucrez ca și kinetoterapeut la club, însă gândul meu rămase la momentele frumoase când lucram cu copiii. Atunci am înțeles că menirea mea este alta, aceea de a lucra în învățământ.

În anul 2015, m-am reînscris la Facultatea de Educatie fizică si sport din cadrul Universităţii Ștefan cel Mare din Suceava, de data aceasta la specializarea Educaţie fizică şi sportivă şcolară. Simultan am urmat şi cursurile de master “Educație Fizică Școlara si Activități Extracurriculare”, absolvind ambele programe de studiu în anul 2017.

Cariera didactică mi-am început-o imediat după absolvirea celor două specializări, în primul an predând la învățământul primar si gimnazial, urmând ca din anul 2018 să ocup un post în cadrul catedrei de educatie fizică de la Colegiul Tehnic Petru Mușat Suceava, unde activez şi în prezent.

În anul 2019 am început să lucrez ca membru voluntar la Asociatia Judeteana Sportul pentru Toţi Suceava, având oportunitatea de a participa la multe proiecte europene pe domeniul sportiv, cu o adresabilitate variată, de la copii până până la adulţi şi chiar vârstnici. Toate aceste experienţe, au constribuit enorm în dezvoltarea mea personală şi profesională.

Din anul 2021, sunt consilier pentru proiecte şi programe educative la nivel de instituție școlară, ceea ce mi-a ofeit posibilitatea să colaborez cu diferite instituții publice în proiecte ce ţin de dezvoltarea personală a elevilor şi de ocuparea eficientă a timpului liber.

Din 2022, am devenit monitor în Tabăra Alegria, o experiență la un alt nivel, fără de care nu îmi văd în viitor o altă modalitate de a-mi începe vacanța de vară. Am ocazia să lucrez cu oameni minunați, dedicati și profesioniști, iar toate zâmbetele pe care le primim de la copii, nu sunt altceva decât un cadou în plus pe lângă momentele frumoase pe care reusim să le împărtăşim cu ei.

Cu un zâmbet pe buze şi recunoştinţă în suflet,
Anca.

REZERVA UN LOC