IULIAN D.
manager
Copilăria de la primele activităţi voite, trecând cu greu prin perioada pubertăţii şi continuând până la primele încercări grele ale vieţii,trece printr-un ocean de trăiri, experienţe şi emoţii. Misiunea mea este aceea de a fi ghid în această călătorie. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru acest privilegiu unic de a contribui la modelarea copiilor spre o nouă generaţie de oameni calzi, responsabili şi empatici.
Iulian DUMITRU este în prezent angajat al Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde ocupă funcţia de lector universitar. Pregătirea educaţională a efectuat-o în Iaşi începând cu clasele primare şi terminând cu studiile universitare. Este licenţiat în Educaţie fizică şi sport (2000), diplomă de master în management şi marketing în sport (2002) şi o diplomă de doctor în domeniul marketingului sportiv (2009). Meseria de cadru didactic în învăţământul universitar i-a oferit posibilitatea de a dezvolta o carieră în domeniul cercetării şi al publicisticii de specialitate. Portofoliul ştiinţific cuprinde numeroase articole publicate în reviste internaţionale de prestigiu, cursuri universitare şi cărţi apărute la edituri naţionale de prestigiu, toate acestea reprezentând instrumente utile meseriei de specialist în motricitate umană şi domenii conexe. Vocaţia reală însă, a fost aceea de a lucra cu copiii, de fapt cu persoane de toate vârstele. Iată pe scurt povestea sa.
Iulian a fost un pasionat al sportului de la vârste fragede. Când ceilalţi copii se duceau la joacă el urma cursurile secţiei de tenis de masă de performanţă din cadrul CSM Iaşi undeva la începtul anilor ’80. Anii au trecut şi începând cu 1989 a început practicarea artelor marţiale chinezeşti, fiind unul dintre pionierii acestei discipline sportive în România. La începutul anilor ’90 a paticipat la numeroase stagii de pregătire cu maeştri chinezi. În 1994 a înfiinţat clubul de arte marţiale „Young” unde a antrenat peste 2000 de copii şi tineri pe perioada a 5 ani. După terminarea studiilor universitare a activat succesiv în calitate de instructor, antrenor şi manager în domeniul artelor martiale, gimnasticii, fitness-ului şi înotului. În 2002 a pus bazele unui cerc cultural-sportiv studenţesc ce urma apoi să se transforme în A.S. K-NOI Iaşi, embrionul unuia dintre cel mai mari si mai vechi cluburi de capoeira din tara. În cadrul acestui club a participat la numeroase evenimente sportive, educaţionale şi umanitare la nivel local, naţional şi european.
În calitate de organizator, este iniţiatorul unor evenimente sportive de succes precum Jogo da Vida - Festival Internaţional de Capoeira, Jocurile Bucuriei - eveniment sportiv adresat copiilor şi SmartFIT - workshop de fitness. Periodic este invitat să suţină workshop-uri şi activităţi variate cu elvii din învăţmântul preuniversitar. Deasemenea, participă, în calitate de lector invitat, la diverse reuniuni metodice adresate profesorilor de educaţie fizică.
În cadrul muncii specifice de antrenor îşi dedică întreaga energie, pricepere şi pasiune celor cu care lucrează, fiind animat în efortul depus de crezul că fiecare persoană în parte este importantă şi merită toată atenţia şi suportul de a obţine performanţa umană dorită.
Participă periodic la activităţi ştiinţifice, workshop-uri, aplicaţii sau şcoli de vară din cadrul diverselor proiecte Erasmus. A fost câştigătorul a peste 15 mobilităţi de predare, prin intermediul cărora a avut posibilitatea de a susţine cursuri şi de a colabora cu profesori de la universităţi de prestigiu din spaţiul european.
În 2015 a iniţiat proiectul Tabăra ALEGRIA, o reluare a unei iniţiative asemănătoare desfăşurată în perioada anilor 1994-1996. Acest proiect îşi propune să constituie o platformă inedită şi unică de modelare personală a copiilor şi adolescenţilor din România prin mijloacele sportului şi a activităţilor asociate.
Prof. Iulian. îşi împarte timpul între familie, prieteni, universitate, munca de antrenor şi evenimentele la care participă. Şi-a dedicat viata carierei didactice în general şi sportului în particular. Moţivatia care îi animează aceasă alegere este susţinută de credinţa că educaţia prin sport este purtătoarea unor valori morale puternice. Mesajul său iniţiează practicantul în canoanele onoarei, ale eticii, ale adevărului şi demnităţii umane. Îi cultivă comportamente altruiste şi de generozitate. Îi dezvoltă sensibilitatea afectivă şi estetică, oferindu-i un ansamblu de norme de conduită morală corespunzatoare tipului de societate în care doreşte să trăiască şi să se dezvolte. Îi induce ansamblul concepţiilor şi convingerilor privind normele de comportare faţă de partenerul sportiv, faţă de familie, de prieteni, şi de toţi ceilalţi membri ai societăţii.
Cu prietenie şi recunoştinţă,
Iulian!