Robert

ROBERT G.

senior monitor

“Corpul tău este capabil de aproape orice. Trebuie doar să-ți convingi mintea!”

M-am născut în oraşul Piatra Neamţ acolo unde am copilărit şi m-am dezvolatat alături de profesorii pe care i-am avut atât în şcoala generală cât şi în liceu, acolo unde am învăţat ceea ce înseamnă să pierzi o competiţie cu zâmbetul pe buze sau să fii învingător şi să-i strângi mâna recunoscător adversarului, pentru experienţa trăită împreună. Părinţii au fost necondiţionat lânga mine deşi uneori îmi spuneam să aleg ceea ce vreau să fac în viaţă: “Sport sau şcoală”. Am învăţat în cei patru ani de liceu cum să muncesc mai mult pentru ceea ce-mi doresc să obţin, am terminat Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ, acolo de unde am şi primit impulsul spre viaţa de sportiv, ulterior şi în sportul de performanţa în cadrul clubului de fotbal Ceahlăul Piatra Neamt.

Mă consider o persoană deschisă la orice provocare, îndeplindind cu pasiune și multă dăruire mai multe roluri, pe care mi leasum cu responsabilitate: profesor EFS, instructor înot, instructor fitness, coordonator de activităţi motrice variate pentru copii şi, nu în ultimul rând rolul de antreonor fotbal, de care mă leagă aminitiri minunate din viaţa de sportiv de performanţă. Fost sportiv legitimat în cadrul clubului de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ, mi-am continuat dezvoltarea profesională alegând această meserie de profesor EFS prin absolvirea ciclului de licenţă și masterat. Pe durata studiilor universitare, am câştigat o bursă Erasmus în Portugalia unde am avut oportunitatea să lucrez cu profesionişti veritabili din diverse domenii ale motricităţii umane. Aici am aplicat pentru diverse workshop-uri şi seminarii ce mi-au oferit posibilitatea de a accesa un bagaj de cunoştinţe variat. Abilităţiile formate, mi-au dechis noi orizonturi în perfecţionarea muncii cu copiii de toate vârstele dar şi o viziune diferită în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică, motrică şi psiho-relaţională.

Participarea la diverse cursuri de perfecționare din domeniul psiho-motricități, cursuri de perfecționare și predare în pedagogia alernativă Waldorf, seminarii şi ateliere metodico-ştiinţifice mi-au oferit, din nou, oportunităţi de cizelare şi calibrare a cunoştinţelor şi priceperilor didactico-sportive.

În prezent, sunt cadru didactic la Liceul Teoretic Waldorf Iași și profesor asociat al Facultății de Educație Fizică și Sport Iaşi.

Originar din Piatra Neamt mi-am găsit vocaţia şi drumul în cetatea Iaşiului îndrumat şi inspirat de unul dintre profesorii dragi din facultate, asimilând cu dăruire şi pasiune o nouă viziune în ceea ce priveste activitatea fizică de toate vârstele, fitnessul şi activităţiile sportive.

Când mi s-a propus o colaborare în cadrul proiectului Alegria, am fost în egală măsură bucuros dar şi conştient de faptul că mă aşteaptă o mare responsabilitate. Dorinţa de a le împătăşi copiilor din experienţa şi pasiunile mele m-au făcut să accept cu multă bucurie această ofertă.

Mă simt privilegiat şi bucuros de oportunitatea de a colabora cu toţi copiii şi adolescenţii care aleg Tabăra ALEGRIA.

Cu drag,
Robert!

REZERVA UN LOC